Ποιοι Είμαστε

Ήταν κάπου στο 1980 όταν ο Θεόδωρος Χριστοφόρου με πολύ κόπο και αγάπη δημιούργησε 2 αγροκτήματα με επίκεντρο την ελιά, ποικιλίας κορωνέικης.  Σε τεμάχια τα οποία είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του που άνηκαν στην οικογένεια πέραν των 100 χρόνων. 
Η παράδοση που με μεράκι ξεκίνησε από τον Θεόδωρο, συνεχίζει μέχρι σήμερα.
Τα αγροκτήματα αυτά αποτελούν το ‘Το Περβόλι Θεόδωρου’ και εντάσσονται στη βιολογική καλλιέργεια.
Στο χώρο προστέθηκαν και άλλα είδη που ευδοκιμούν στην Κύπρο, όπως ροδιές, συκιές και φραγκοσυκιές (παπουτσοσυκιές) σε αντικατάσταση των δέντρων που χάθηκαν με την πάροδο των ετών.

Το 2015 τα δυο τεμάχια εντάσσονται στην βιολογικά γεωργία, ελέγχονται και πιστοποιούνται με βάση την εθνική νομοθεσία.

Το 2016 συμμετέχουμε ως παραγωγοί ελαιολάδου στο Aristoil Interreg Med στο οποίο μετέχουν 5 χώρες και 2500 παραγωγοί ελαιολάδου και το οποίο στοχεύει στην αύξηση  της ποιότητας του ελαιολάδου και ανάδειξη των θρεπτικών του.

Το 2017 γίνεται προσθήκη δέντρων από λωτούς, φορμόζες και φρούτα του πάθους. Επίσης έχουν φυτευτεί αρωματικά φυτά. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εισαγωγή μελισσιών. Παράλληλα οι εργασίες ανακαίνισης και αδειοδότησης του συσκευαστηρίου μας έχουν τερματιστεί.  Πλέον, μαζί με την παραγωγή των βοτάνων, ελιών και ελαιολάδου μπορούμε στον δικό μας χώρο να εμφιαλώσουμε και να συσκευάσουμε τα δικά μας προϊόντα.   

Το 2018 σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Birth Life Cyprus προχωρήσαμε στην εγκατάσταση 3 φωλιών για Ανθρωποπούλια και 2 για Σιαχίνια ώστε να συνδράμουμε στην βιολογική καταπολέμηση της ποντίκας.  

Στις 17 Μαΐου 2018 βραβευτήκαμε στην Παλαιά Βουλή Βουλή των Αθηνών από τον οργανισμό Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς με το Χάλκινο Βραβείο για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με τις υψηλές πολυφαινόλες πέραν από του ορίου που έχει θέση η Ε.Ε για τον Ισχυρισμό Υγείας. Με σχόλια για την ποσότητα ελαιοκανθάλης να είναι ανώτερα του μέσου όρου των δειγμάτων διεθνούς δειγματοληψίας ελαιολάδων (135mg/kg), η ποσότητα που βρέθηκε είναι στα 150mg/kg.

Στα πλαίσια του ίδιου διαγωνισμού για την ποιότητα του ελαιολάδου βραβευτήκαμε και την χρονιά 2019 με το Χάλκινο Βραβείο.

Το καλοκαίρι του 2019 στα υφιστάμενα τεμάχια προστέθηκαν 11,000 νέα βότανα αποτελούμενα από την Ρίγανη, Λεβάντα και Άγριο Θυμάρι. Παράλληλα έγινε προσθήκη 6 ειδικών φωλιών για νυχτερίδες με δικές δαπάνες.

Το Σεπτέμβριο του 2019 έγινε η πρώτη μας παραγωγή και συσκευασία ποιότητας αγουρέλαιου σε μικρές ποσότητας με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.   

Τέλος του 2019 άρχισαν οι προετοιμασίες του εδάφους για φύτευση 5000 φυτών Θρούμπι, 100 Χαρουπιών και 100 ελαιόδεντρων. Τις  Χαρουπιές θα τις παραλάβουμε μέσω του προγράμματος Μαύρος Χρυσός/ Black Gold του Πανεπιστημίου Κύπρου.  

Στα πλαίσια τις συνεχούς ποιοτικής βελτιώσης των προϊόντων μας τον  Ιανουάριο του 2020 παραλάβαμε 2 ειδικά ντεπόζιτα για φύλαξη του ελαιολάδου μας σε συνθήκες που να μην επηρεάζεται η ποιότητα του.

Αρέσει σε %d bloggers: